Barnehage anbefaler

Fra barnehage om selvfølelse

Mentaltrening gir ro og trivsel i barnehage

Alle CD´er/mp3`er især laget til å styrke barnas selvfølelse og selvtillit. Barna får en guidet avspenning før de blir med inn i fantasifulle, fengende og flotte historier, hvor de møter ulike vesener. Det kan være besøk til "Bamseland", "Småfolket" (som holder til like utenfor en barnehage) osv.
 
Historiene er anbefalt av barnepsykolog Marie Elbinger Gramstrup som har mange års erfaring i barnepsykologi: "Carsten Sommerskovs historier kan brukes til å hjelpe barn med å få mere ro i en travel hverdag og få tilbake troen seg selv." 
 
Barna får gjennom historiene mange positive bekreftelser som gradvis setter sine spor i barnets underbevissthet og skaper varige gode endringer. Selv om det er mentaltrening, så opplever ikke barna det slik. De opplever det som gripende historier de kan leve seg inn i. 

De er godt egnet til et avbrekk i barnehagen, hvilestund eller på et stillerom hvor de som ønsker kan trekke seg litt tilbake og lytte til historiene. Man kan også ha de på mens barna holder på med rolig lek (f.eks. for de aller minste).
 
Eller når barna begynner å bli slitne på slutten av dagen. Barna kan tegne fra historiene og la fantasibildene tre frem i et kreativt uttrykk. Det er mange muligheter til hvordan de kan brukes. Under her finner du en tilbakemelding fra en barnehage i Danmark og hvilke erfaring de har gjort seg med bruk av disse historiene. (Du finner ellers produktene helt nederst på siden).
 
Hvilestund - skaper ro og barna henter seg inn igjen

 
Hei Carsten Sommerskov.
Da jeg ringte til deg i februar måned for å bestille historiene dine til barnehagen Bakgården i Aars, spurte du om vi ville skrive til deg og fortelle om våres erfaringer ved bruken av disse. Det er nå gått ca. 3 måneder og vi er blitt en del klokere.
 
Vi har begynt å mentaltrene pga. at vi syntes at de fleste av de 60 barna vi hadde her, var rastløse, bråkete og "fylte" for mye. Etter våres mening har de fleste av "barna våres" - "nok å gjøre" i løpet av dagen/uken. F.eks. er det mange barn som møter tidlig i barnehagen, der er de er i full sving fra de kommer til de blir hentet.
 
Når de har "fri" fra barnehagen skal de av sted til forskjellige fritidsinteresser som svømming, fotball, speider osv. Det er helt fint, men hvor når får disse barna mulighet til å slappe av??? Det mener vi at de har mulighet til ved å mentaltrene.
 
Det at barna igjennom historiene blir bekreftet i at de er gode, skjønne, gode å leke med osv. er med på å gjøre slik at de får en form for indre ro, som igjen resulterer i mere harmoniske barn.
 
I barnehagen er vi aldersoppdelt, så derfor har vi hatt mulighet til å se forskjellen ved å mentaltrene med de 3 - 4 - 5 & 6 årige.

De 3 - 4 årige:
Barna ligger på hver sin madrass. Mens vi lytter til historien er der en del av barna som er urolige. Vi går derfor rundt og legger en rolig hånd på ryggen eller masserer føttene deres — og det er en fordel fordi de blir avslappet og ligger og lytter oppmerksomt til historien. Etter avsluttet mentaltrening er barna kommet "ned i omdreininger og aktivitets/lyd nivået er på et annet (mer tolerant) plan.

De 4 - 5 årige:
Hos denne aldersgruppe kan vi merke tydelige endringer. Før de begynte å mentaltrene var de ganske urolige, bråkete og hadde en form for indre uro.
 
Vi føler at de er noen helt nye barn vi har fått, dem som vi har begynt å mentaltrene. De er blitt mye mere rolige, velbalanserte og her merker vi tydelig at barna har blitt mere harmoniske. De er ikke så utadreagerende som de kunne ha være før. Noen foreldre til denne barnegruppen har sagt "Det er jo et helt annet barn vi har fått" (det er positivt ment).
 
Foreldrene har videre sakt at de tydelig kan merke forskjell på når vi mentaltrener og når vi ikke gjør det (vi strever etter å mentaltrene hver dag). Barna kommer også selv og spør om vi ikke snart skal mentaltrene (utrolig godt). 
  
De 5 - 6 årige:
Disse barna har også stor glede av å mentaltrene. De ligger helt stille og lytter til historien. Barna i denne gruppe er likesom de andre barna, de kommet ned i omdreininger. De er ikke så rastløse som før vi begynte å mentaltrene.
 
Jeg kan dessverre ikke fortelle hva det er mentaltrening gjør med alle barna utover at de blir positivt bekreftet, som gjør at de tenker positivt. De får en indre ro, bliver harmoniske, kommer ned i et annet gir. Mentaltrening kan varmt anbefales.

Vennlig hilsen

Lene Bystrup
Les mer:
 
 
 

There are no products matching the selection.