Får ditt barn nok søvn?

Får ditt barn nok søvn?
Kan det stemme at for lite søvn kan ødelegge for ditt barns selvfølelse?
 

Trett gutt

Hva skjer med barn som får for lite søvn?

Blir de vanskelige? Agressive? Umulige neste morgen? Lite samarbeidsvillige? Ukonsentrerte? Uopplagte? Negative? Sutrete? Forvirret? 

Ditt barn bør sove:

Søvnbehov hos barn

Hva skjer mere med barn som får for lite søvn?

Blir de mer passive, slapp? Mister initiativet og kreativiteten? Blir de mer rastløse, oppgirete og mer masete? Blir de oftere kjeftet på? Får flere problemer på skolen? Adfærdsproblemer? Kan et barn med lite søvn misforstå letter p.g.a. manglende overskudd og havne lettere i konflikter?  
 
Kan det tenkes at dette sliter på selvfølelsen og at en lavere selvfølelse gjør barn usikre, ukonsentrerte, uopplagte, forvirret og det igjen gjør at de lettere gjør "feil" som igjen medfører enda mer kjefting? En ond sirkel som må brytes.

Styrk selvfølelsen og fall i søvn med letthet

Barn ber om å få legge seg - og de faller i søvn med et smil.

Jeg får ikke sove. Jeg skal tisse. Der er et uhyre under sengen. Jeg er sulten.
De litt eldre barna: Jeg skal bare spille ferdig. Jeg er overhode ikke trøtt. Jeg kom plutselig på at jeg har glemt å gjøre noen lekser.

"Barn utsetter ikke til i morgen noe som kan forhindre dem i å gå til sengs i kveld". Jean-Charles

 
Mor som legger datter
Far legger gutt i seng
 
 
 
Kjenner du til problemene? Mentaltrening får den slags problemer til å forsvinne som dug for solen. "Historiene" er mer vanedannende enn selv den sterkeste sovemedisin. Men de er positivt vanedannende. Det er historier som virker.

Hvem vil ikke elske å falle i søvn til: "Du er helt perfekt", "Du er noe helt spesielt", "Du er vidunderlig", "Du er fantastisk"? Og det er nettopp det barn ditt opplever. Hør deg selv si: "Nå er det leggetid". Og umiddelbart får du svaret: "Ja, så kan jeg høre historiene".

Respons fra en mor:
Vi både leser for våre barn og forteller de at det er elsket...hver dag. Noen barn er grublere og blir liggende og gruble når man har sagt god natt. Vi fikk anbefalt denne serien av PPT pga søvnvansker og for oss har den vært helt fantastisk. Barnet sovner raskt og sover lengre om morgenen! Vi opplevde bedring etter få dager, så ingen tvil om at dette virket hos oss. Dette er ingen erstatter for lesing eller kjærlighetserklæringer fra foreldre, men et supplement. 
Camilla 

Ekstra bonus: Ditt barn øker sin selvfølelse mens det sover

 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.
 

There are no products matching the selection.