Er du en god mor? eller En dårlig mor?

En god mor/En dårlig mor.

 
Fortvivlet mor
 
Har du noen gang skjelt ut barnet ditt og angret etterpå?

Har du noen sinne vært oppfarende og mistet besinnelsen?

Har du noen ganger vært for negativ?
 
Hvis du svarer nei til disse 3 spørsmålene er du med sikkhet fylt av løgn. Den perfekte mor finnes ikke - kun i alle mødres indre bilder. I den virkelige verden - null. 

Hvorfor gir man seg selv av og til den missforståelsen, at man er en dårlig mor?

Fordi du, liksom resten av verden, har en følelse som av og til dukker opp til overflaten. Den følelsen heter: Det er noe galt med meg, Jeg er ikke som de andre, Jeg er ikke god nok, Jeg holder ikke mål, Jeg lykkes ikke.....

I dagligdagen dukker følelsen opp i mange varienter: Jeg er ikke god nok til å lytte, Jeg er for hissig, Jeg er for negativ, Jeg kan ikke ta meg sammen....(f.eks. til å bake boller med mine barn)

Hvor i all verden kommer det fra?

Som barn ble du av og til skjelt ut: Sitt nå stille. Hold nå opp. Fy! Nå er det nok - jeg vil ikke se det en gang til. Nå skaper du deg. Stopp nå med det der! Senere: Svar meg har du ikke engang ryddet på rommet? Ikke bråk sånn. Og så videre.

Hvorfor gjorde dine foreldre, pedagoger, lærere og andre det? Fordi deres foreldre, lærere osv. gjorde det samme....

Hva kan du da gjøre?

Med mindre du virkelig er en temmelig dårlig mor (Og det vet du best selv innerst inne om du er), så skal du først og fremst starte med å akseptere at du ikke er perfekt. Du er et menneske som alle andre og det å være et menneske betyr, at man er smekkfull av feil.

Deretter gjør du deg noen anstrengelser for å begrense det å skjelle ut og kjefte - tenk på om du vil si i fra eller snakke på den måten til en vennine eller kollega, før du irettesetter barnet ditt.

Tror du at det virker bedre hvis du forklarer og lærer fra deg, i stedet for å skjelle ut og skade barnet ditt?

Hva kan du i tillegg gjøre?

Du kan lage en lang liste over det du gjør rett og tilføyer noen ekstra punkter (stort som smått), i den nærmeste tiden. Deretter leser du listen høyt opp for deg selv i noen uker. Videre så snakker med noen andre mødre om hva de gjør feil og rett, så du kommer til bunns i den missforståelsen, at du en gang i mellom tror du er en dårlig mor. 
 
stolt mor

Å være mor er verdens viktigste jobb - gjør det så godt du kan og tilgi deg selv resten. 

P.S. Da dette er en kommersiell hjemmeside finner du under her Cd'er, mp3`er og foredrag som du kan la deg inspirere av, både til deg selv og til ditt barn.
 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.
 

There are no products matching the selection.