La ditt barn være barn

Det er noe galt med mitt barn


Mitt barn er for stille, mitt barn er for ukonsentrert, mitt barn trives ikke på skolen, mitt barn......
Vær 100 % sikker. Det er noe "galt" med alle barn!

Og Hva Så???

Albert Einstein sa sitt første ord da han var fire år gammel. Niels Bohr var ordblind! Winston Churchill var alkoholiker.....
Edvart Grieg: "Han var ikke noen utpreget flittig elev, men tok seg iblant sammen og hevdet seg da godt i de fleste fag. En gang han hadde med seg noen komposisjoner på skolen, skal han ha blitt møtt med hån og avvisning":
«Læreren [...] grep meg i luggen så det sortnet for øynene, og snerret barskt: En annen gang tar han det tyske leksikon med som han skal, og lar slikt juks bli hjemme.» Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Edvard_Grieg#Barndom_og_ungdom
Et kreativt og musikalsk geni får i tidlig barnrår beskjed "Det er noe feil med deg", "Du gjør ikke som voksne forventer av deg", det var godt han ikke lot seg knekke av "Hvordan han skulle ha vært". 

Vi lever i en tid hvor det ikke er plass til barn med "feil", alle de som det er noe galt med på den ene eller andre måten. 

Dreng ked af det

Problemet er det er noe galt med alle barn og det samme gjelder de voksne. 

Når jeg holder foredrag spør jeg ut i forsamlingen (typisk 200-300 mennesker) om alle kan finne alvorlige feil ved seg selv i stil med: "Jeg er for negativ", "Jeg er for hissig", "Jeg er for sjalu", "Jeg spiser for usundt".... og alle svare ja. Jeg ber så alle om å komme i tanker om minst en feil de har gjort i minst 10 år og som de har klandret seg selv for i alle disse årene og som de stadig har. Alle kan på under 2 minutter finne minst en. 

Konklusjon: 1) Slutt med å klandre deg selv - det virker ikke. 2) Aksepter feilene og lev et godt liv med alle dine feil. 
(Ekstra fordel: Du sparer masse penger på terapi, coaching, kurser m.m.)

LA BARN LEVE ET GODT LIV MED DERES FEIL!

Slutt med å rette på dem i enhver sammenheng - aksepter feilene og få et godt liv med dem. LA DE FÅ VÆRE BARN. Barn skal leke og ha det gøy.
Vi lever i et samfunn, hvor vi alle skal være super gode til alt, noe som leder til prestasjonsjag og stress for våre barn. Hvor godt er det?
 
Fortvivlet mor og datter

Hvor tåpelig kan det være?!?

Min datter holder på å avslutte artium og hun vil lese økonomi på Copenhagen Business School. Derfor gjør hun alt hva hun kan få å få en god karakter i gumnastik!! For det krever et høyt gjennomsnitt å komme inn på studie. Det er virkelig meninsløst. 

Tenk på at Niels Bohr som fikk nobelsprisen i fysikk, han ville ikke ha kommet inn på universitetet og for å studere fysikk, hvis han hadde levd i dag - for hans gjennomsnitt i de andre fagee var for dårlig!!!

La barn være barn – slutt å rette feilene

Lær dem at det er helt i orden å også gjøre alvorlige feil. Lær dem at det hører med til det å være menneske, i stedet for å være en robot. 
 
Glad pige tommelfingrene op

Selfølelse er gull værd

Lær ditt barn kunsten å akseptere seg selv med alle feil og mangler. Det heter selvfølelse. Selvfølelse er ikke å være god til noe som helst, det er å være glad i seg selv med alle de "feil" man har. Følelsen: "Jeg er flink. Jeg slår til, Jeg er god nok"

Å være god nok betyr, at det er helt i orden å ikke være god nok. At det er i orden å ikke kunne mestre alt like godt og akseptere det. Det er OK, Du er likevel god nok, elsket etc. akkurat som du er. Det er det den sanne selvfølelse som skaper fundamentet for et godt liv, både for deg selv og ditt barn. Hvis du innrømme dine feil og mangler, at ingen er "perfekt", så gjør du det lettere dine eller ditt barn å akseptere den de er.

Gi ditt barn en høy selvfølelse, så har du gitt det et godt fundament i livert 
 
Vennlig hilsen
Carsten Sommerskov


 

Alle CD`er/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.
 

There are no products matching the selection.