Barns søvnproblemer

Barns søvnproblemer løses med mental trening

Hva ville du selv si om det siste du fikk høre like før du sovnet var ting som: "Du er kjempe flott", "Du er elsket", "Du er helt spesiell", "Det er mange som er glad i deg", "Du er den beste" ...
Det er akkurat det ditt barn får høre når disse godnatthistoriene prater ditt barn til søvns. Derfor elsker alle barn disse mentaltrenings CD'ene, hvor bivirkningen er et styrket selvbilde for barnet ditt.
Disse CD'ene virker, så barnet ditt skal nok få sove, men sjekk likevel også tingene nedenfor:


Bestil knapDet kan være utallige grunner til at barn ikke får sove.
 

Sjekk først det fysiske:

Trøtt jente i sengen

Er det luftet ut? Er temperaturen i det rommet barnet sover høyst 21 grader? For mye varme vil forhindre ditt barn i å få sove og barnet vil kanskje våkne i løpet av natten eller sove urolig. Er det relativt stille? Støy kan gi store søvnproblemer og barn som må sovne i støyende omgivelser har selvfølgelig vanskeligere for å få sove, enn barn som har rolige omgivelser. Disse mentaltrenings CD/mp3’ene er innspilt med bakgrunnsmusikk som kan hjelpe til med å nøytralisere støy.

Er madrass og dyne av ordentlig kvalitet? Barnet tilbringer mer enn 1/3 av sitt liv i sengen. Det er ytterst viktig å prioritere det rent fysiske, og noe av det første du bør tenke på hvis ditt barn ikke får sove.

Bestil knap
Vanene

Har de en noenlunde fast sengetid? Som håndheves?
4 klokker
Er svaret nei, er dette et godt sted å starte. F.eks. introduserer mange foreldre disse CD’ene til barn med søvnproblemer f.eks. slik: "Nå gjør vi helt om på kveldene. Nå skal du høre en veldig spennende historie mens du sovner. Og ved du hvem historien handler om? Den handler om deg, og den er ordentlig bra"
Neste kveld: "Nå er klokken 8 og så nå er det sengetid og godnatthistorietid" osv.
 

Det rent psykiske:

Skyldes ditt barns søvnproblemer at barnet ditt er redd for å gå glipp på noe?
Mental trening - som ditt barn opplever som historier - starter med en kort avspenning etterfulgt av en historie, hvor barnet selv er hovedpersonen og hvor ditt barn hele tiden blir rost. Det gjør at alle barn elsker disse "Godnatthistoriene" og forblir opptatt av hva som skjer i historien, og ikke fokuserer på hva som skjer ellers i huset eller ting som har skjedd gjennom dagen. En hjelp til å bli tilstede og nærværende.
 
Bestil knap


Er barnet generelt trygt og relativt ubekymret?

 
Utryg jente Jente sover.
 
Det ikke er hver eneste dag året rundt vi som foreldre har stort overskudd. Og derfor vil det også alltid være dager eller hele perioder, hvor overskuddet ikke er på topp. Det betyr selvfølgelig at vi av og til overfører vårt humør og våre bekymringer videre til våre barn. Kan det tenkes at det kanskje også kan være ikke hele årsaken, eller i det minste en del av årsaken til at noen barn har søvnproblemer og ikke får sove?
 
Bestil knap
 

Problemer i familien

Kan det tenkes at skilsmisse eller truende skilsmisse kan få et barn til å ligge våken? Kan det tenkes at barna tror at det er deres skyld at foreldrene kjefter eller er blir skilt? Kan det hende at alle de andre problemene foreldre har snappes opp av barna, og blir totalt misforstått i et barns fantasi. Kan et barn som har hørt foreldrene snakke om økonomi og få en helt feil forståelse av at den er fryktelig dårlig? Med eller uten grunn?

Din egen tilstand

Har du det selv travelt, at det er viktig at "nå skal mitt barn sove" så jeg når det neste i dagens gjøremål. Mange barn fanger opp foreldrenes stress, de blir da selv stresset og dermed urolig. Dette kan fort bli en vondt spiral, jo mindre ditt barn faller til ro, jo mer stresset blir du og enda vanskeligere er det å få ditt barn til å finne ro. De blir utrygge. Kan ikke mamma/pappa like meg? De søker så anerkjennelse og oppmerksomhet via ulike påfunn. 
 

Barnets egne problemer

Barn kan ha mange typer problemer, de kan bli ertet eller kanskje til og med mobbet. De kan være overvektige. De kan være forholdsvis urolige og dermed få mye kjeft. De kan ha vanskeligheter med å klare seg på skolen eller barnehagen. Og mye, mye annet. Kan det tenkes at barn kan få søvnproblemer av alle disse grunnene, og kanskje det er derfor de ikke får sove?
 
Bestil knap


Mørke, troll og spøkelser.

Barns angst kan ta mange former.
Når barnet ditt ikke får sove kan det kanskje også skyldes angst - barns angst kommer ikke alltid til uttrykk, men det kan være en god ide å spørre barnet ditt, hvis det ikke kan eller vil sove, om hva barnet tenker på når det ikke får sove.
 
Våken gutt Sovende gutt


Mental trening virker!

Historiene er fortalt slik at en av historiene er en godnatthistorie, (hvilket gjør at mange barn faktisk gleder seg til å gå til sengs). Bakgrunnsmusikken og den rolige talen, kombinert med en kort avspenning i starten, gjør at ditt barn sovner stille og rolig. Til sist i historien oppfordres barnet til å sove som en del av historien.
 
Bestil knap


"Positive Bivirkninger"

Siden barnet hele tiden blir rost som en del av historiene, har denne formen for historier (mental trening) den bivirkningen at jo oftere barnet ditt hører dem, jo mer styrkes barnets selvbilde og selvtillit. Det fører til at urolige barn roer seg ned, barn som blir mobbet sier fra, bekymrede barn blir gladere og søvnproblemer febber ut.
Alle historiene har rolig bakgrunnsmusikk - komponert spesielt til hver enkelt cd, slik at det øker effekten.
 
Her er en e-post fra et par glade foreldre:
 
Vår lille sønn har alltid hatt veldig vanskelig for å få sove pga. en meget livlig fantasi, og kunne høre alt fra troll under sengen til lyn og torden på en skyfri himmel.
Vi hadde prøvd alt, faste rutiner, godnattsanger, historier m.m.

Vi besluttet oss derfor for å prøve Carsten Sommerskov mentaltrenings CD’er for barn, som består av noen ganske søte historier som fanget vår sønns oppmerksomhet med det samme.
Faktisk gikk der lang tid før han fikk høre slutten på historien siden han vanligvis sovnet lenge før.

Våre andre barn har også begynt å lytte til de CD’ene som er aldersriktige for dem, og vi føler at det er med på å gi dem en herlig og avslappet periode like før de sovner.

Med vennlig hilsen,
Fam. Linderud Larsen
 
 
Alle CDer/mp3 er med bakgrunnsmusikk og norsk tale.

There are no products matching the selection.